2020-01-17 13:23:12• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Izraelbe látogat Klaus Iohannis államfő

A kedden kezdődő háromnapos vizit alkalmával az államfő részt Jeruzsálemben a Nemzetközi Vezetők Fórumának ötödik kiadásán, amelyet idén a holokauszt-áldozatok emlékének és az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulójának szentelnek "Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism" (Emlékezzünk a holokausztra, harcoljunk az antiszemitizmus ellen) címmel - tájékoztat az Államelnöki Hivatal pénteki közleménye.


Az esemény alkalmával Klaus Iohannis találkozik izraeli hivatali kollégájával, Reuven Rivlinnel.

A Nemzetközi Vezetők Fóruma, amelyet a Holokauszt Fórum Alapítvány szervez a Jad Vasem Holokauszt Emlékközponttal együttműködésben, Reuven Rivlinnek, Izrael elnökének védnöksége alatt, azt a célt szolgálja, hogy megerősítse az elkötelezettséget a holokauszt emlékezete, valamint az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni globális küzdelem iránt.

'Klaus Iohannis részvétele ezen a nemzetközi fórumon beilleszkedik a román állam azon törekvésébe, hogy megerősítse a holokausztról szóló oktatást, a holokauszt emlékének megőrzését, az antiszemitizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet elleni küzdelmet, az európai értékek előmozdítását, a tolerancia, az alapvető jogok és szabadságok melletti kiállást" - fogalmaz a közlemény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: